ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Natalia Gavrilița a vizitat Incubatorul de afaceri din Soroca

18:29 | 14.01.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 ian. /MOLDPRES/. Situația actuală privind activitatea Incubatorului de afaceri din Soroca a fost astăzi examinată de către prim-ministra Natalia Gavrilița, aflată în vizită în nordul țării, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.  

De mai bine de 11 ani, Incubatorul de afaceri Soroca (IAS) oferă suport antreprenorilor din regiune pentru ca aceştia să-şi dezvolte afacerile și să creeze noi locuri de muncă. Anul precedent, acesta găzduia 21 de întreprinderi din diverse domenii: producere, publicitate, servicii juridice, contabilitate, oferind, în total, 108 locuri noi de muncă.

La întâlnire au fost prezenți și rezidenții incubatorului de afaceri care au vorbit despre necesitatea de a identifica urgent soluții pentru a continua activitatea companiilor incubate și a atrage noi rezidenți dar și despre problemele cu care se confruntă, acum, în perioada de criză pandemică.

Prim-ministra a comunicat rezidenților despre măsurile de suport pe care le oferă statul în perioada pandemiei cum ar fi subvenționarea șomajului tehnic și reducerea activității de muncă, oferirea a două zile libere plătite angajaților pentru fiecare doză de vaccinare Covid-19.

Foto: Guvern

img22000274

img22000274

img22000274

img22000274

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!