ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministra Natalia Gavrilița a participat la concertul de finalizare a proiectului caritabil Povestea de Iarnă

21:42 | 14.01.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 ian. /MOLDPRES/. Programul evenimentelor artistice, organizate de Guvern în perioada sărbătorilor de iarnă, s-a încheiat în această seară, la Soroca. La ultimul concert cu genericul „Povestea de Iarnă cu Lupii lui Calancea” a participat premierul Natalia Gavrilița și ministrul Culturii, Sergiu Prodan, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.  

Șefa Cabinetului de miniștri a mulțumit celor care au contribuit la realizarea proiectului caritabil și artiștilor care au mers în 10 localități din țară și au bucurat sute de oameni, printre care copii și bătrâni din mai multe centre de plasament. „A fost un act artistic inedit, un act al solidarității, al empatiei și al bunătății necondiționate. E un exemplu demn de urmat și mă bucur mult că Guvernul Republicii Moldova a putut contribui la organizarea Drumețiilor Lupilor lui Calancea”, a spus Natalia Gavrilița.  

La rândul său, Sergiu Prodan a apreciat înalt aportul oamenilor de cultură la organizarea unui șir de evenimente pe durata sărbătorilor de iarnă: „Artiștii din localități au avut posibilitatea să vină la Chișinău, la Târgul de Crăciun și să-și arate talentul în fața locuitorilor capitalei, dar și a turiștilor care ne-au vizitat țara în această perioadă. Cântecele noastre și tradițiile se reîntorc la adevărata lor origine, la rădăcini. Prin cultură, împreună, noi vom reuși”. 

În acest an, programul caritabil intitulat „Povestea de iarnă” a colindat sate și orașe, iar în mai multe localități ale țării, la inițiativa Guvernului, au fost organizate concerte și evenimente artistice cu participarea a zeci de colective folclorice locale și artiști din capitală. 

Foto: Guvern

img22000276

img22000276

img22000276

img22000276

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!