ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Miniștrii de Externe din țările UE vor să evite criza dintre NATO și Rusia

09:52 | 15.01.2022 Categorie: Externe

Brest, Franța, 15 ian. /MOLDPRES/. În cadrul  reuniunii neoficiale de la Brest, Franța, miniştrii de Externe din Uniunea Europeană au adoptat un plan în zece puncte pentru criza dintre NATO şi Rusia, în legătură cu Ucraina, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Planul convenit rezumă poziţiile UE exprimate de când trupele ruse au început să se concentreze lângă frontiera ucraineană. Miniştrii au propus o combinaţie de măsuri de descurajare a agresivităţii Moscovei şi ocazii de dialog.

În înțelegere este prevăzută continuarea pregătirii de sancţiuni coordonate cu Statele Unite şi alţi aliaţi, însă în paralel cu noi măsuri de creştere a încrederii reciproce, cum ar fi controlul armamentelor şi tratativele.

Șefii diplomațiilor din țările europene au făcut din nou apel la Rusia să detensioneze situaţia şi şi-au reafirmat solidaritatea cu Ucraina.

img22000277

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!