ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Aproape 17 mii de pacienți au solicitat ambulanța în ultima săptămână

09:41 | 18.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 18 ian. /MOLDPRES/. În perioada 10-16 ianuarie, echipele de asistență medicală urgentă au acordat primul ajutor medical pentru 16 565 de persoane, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească /CNAMUP/, echipele de asistență medicală au intervenit la 3298 de pacienți cu urgențe cardiovasculare, inclusiv 45 cu Sindrom coronarian acut; 1929 de cetățeni cu patologii neurologice, inclusiv 208 accidente vasculare cerebrale și la 981 de persoane cu diverse traumatisme.

Totodată, la Serviciul de Urgență au parvenit 54 de apeluri pe motivul urgențelor toxice, printre care 24 de cazuri de intoxicații cu medicamente, 14 intoxicații cu monoxid de carbon și 11 intoxicații alcoolice.

În aceeași perioadă, șase persoane au suferit în urma expunerii prelungite la temperaturile scăzute, dintre care patru pacienți au fost diagnosticați cu hipotermie și doi cu degerături.

Foto: CNAMUP

img22000329

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!