ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

12 certificate false de vaccinare împotriva COVID-19 au fost depistate la frontieră de la începutul anului

10:05 | 18.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 18 ian. /MOLDPRES/. De la începutul anului curent și până în prezent, în punctele de trecere a frontierei de stat au fost depistate falsuri în 12 certificate de vaccinare împotriva Covid-19 și în nouă teste PCR. Doar în ultimele 24 de ore, la trecerea frontierei moldo-române au fost identificate trei certificate de vaccinare anti Covid-19 false, comunică MOLDPRES.

Potrivit Poliției de Frontieră, cercetați pentru deținerea și folosirea actelor oficiale false sunt trei șoferi de camioane, cetățeni ai Republicii Moldova. Aceștia au fost depistați în punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați, la ieșirea din țară.

Bărbații au vârste cuprinse între 23 și 33 de ani și sunt originari din raioanele Telenești, Vulcănești și din municipiul Chișinău. Polițiștii de frontieră au confirmat neveridicitatea certificatelor de vaccinare antiCovid-19 în urma verificărilor suplimentare în baza de date. Deși conducătorii auto au refuzat să dea explicații, totuși ar fi recurs la astfel de acțiuni pentru a fi scutiți de autoizolare pe teritoriul Republicii Moldova, cât și în alte state.

În toate cazurile, polițiștii de frontieră din cadrul Direcția regională Sud vor continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false.

Foto: Poliția de Frontieră

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!