ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

17 localități au rămas fără curent electric din cauza vântului puternic

14:48 | 18.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 18 ian. /MOLDPRES/. Vântul în rafale de până la 18-23 m/s din noaptea trecută și de pe parcursul zilei de azi a lăsat fără curent electric 17 localități din 11 raioane, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Departamentalului Relații Externe și Comunicare a ÎCS „Premier Energy Distribution” SA, conform situației operative înregistrate la ora 14:00, există probleme de furnizare a energiei electrice în 17 localități din raioanele Orhei, Nisporeni, Ialoveni, Ștefan Vodă, Anenii Noi, Hâncești, Cantemir, Vulcănești, Taraclia, Cimișlia și Ceadâr Lunga, inclusiv în periferia municipiului Chișinău.

În teren activează 64 de grupe de intervenție operativă ale întreprinderii de distribuție, care au misiunea de a localiza și securiza conductoarele rupte de vânt și de a efectua lucrările de restabilire a serviciului în localitățile vizate și la consumatorii particulari afectați.

Deoarece avertizarea cod portocaliu de vânt puternic, emisă ieri de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat mai este valabilă până în seara zilei de azi, 18 ianuarie, fiind posibile noi situații de avarii, distribuitorul de energie electrică atrage atenția populației, a agenților economici și a autorităților publice să respecte strict regulile de protecție împotriva electrocutărilor, iar despre orice incident să informeze operatorul de distribuție la telefonul Serviciului 24h - 022-43-11-11 sau la cel local, indicat în factură.

Foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!