ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Chișinău a fost lansat proiectul de dezvoltare durabilă a transportului public municipal

13:50 | 19.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 19 ian. /MOLDPRES/. Primăria Chișinău a lansat astăzi inițiativa de dezvoltare durabilă a transportului public municipal „MOVE IT like Lublin”, proiect finanțat de Uniunea Europeană, transmite MOLDPRES.

Proiectul prevede analiza de către experți independenți a situației existente în transportul public din Chișinău, compararea acesteia cu sistemul de transport din Lublin (Polonia), preluarea bunelor practici de modernizare.

Potrivit primăriei, proiectul are trei obiective principale: îmbunătățirea politicilor și legislației de transport public municipal; consolidarea capacității instituționale a Direcției generale transport public și căi de comunicație; modernizarea sistemului de management al traficului rutier în Chișinău.

La lansarea acestui proiect, primarul Ion Ceban a menționat că municipalitatea va continua să dezvolte implementarea proiectelor locale în domeniul transporturilor, Astfel, pentru anul curent, Consiliul Municipal a bugetat alte 80 milioane de lei pentru procurarea și asamblarea troleibuzelor. „Proiectul de asistență tehnică „MOVE IT like Lublin” din cadrul programului UE: Autorități Locale – Parteneriate pentru orașe durabile în Europa de Sud-Est reprezintă un pas important în îmbunătățirea transportului public din mun. Chișinău. Adresez mulțumiri reprezentanților Uniunii Europene în Republica Moldova pentru sprijinul financiar considerabil acordat primăriei”, a spus edilul.

La finalul proiectului, municipalitatea va realiza armonizarea legislației locale de transport urban la cea europeană, întreprinderile de transport Parcul Urban de Autobuze și Regia Transport Electric de Călători vor fi reorganizate iar municipiul va avea un plan de mobilitate urbană durabilă. 

img22000375

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!