ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O dublă campioană la Australian Open s-a pronunțat pentru vaccinarea obligatorie

16:46 | 19.01.2022 Categorie: Sport

Minsk, 19 ian. /MOLDPRES/. Cu referire la cazul Djokovici, belarusa Victoria Azarenka (32 de ani, 25 WTA), dublă campioană la Australian Open a declarat că vaccinarea trebuie să fie obligatorie, relatează MOLDPRES cu referire la GSP.ro.

„Din punctul meu de vedere, e clar. Eu cred în știință, cred în vaccinare. De aceea am făcut-o. Nu vreau să-mi impun punctul de vedere în fața altora, dar facem parte dintr-un sport global, călătorim în întreaga lume și trebuie să respectăm legile din fiecare țară, a menționat sportiva.

Unele țări nu sunt de acord cu vaccinarea obligatorie și să impui asta în circuit ar fi o provocare din punct de vedere legal. Dar e nevoie de un buget mare pentru teste. Nu spun că dacă te vaccinezi nu te vei mai infecta, dar e un pas în lupta cu coronavirus. Dar să impui vaccinarea obligatorie e greu.

Dacă vreți părerea mea, ar trebui ca vaccinarea să fie obligatorie. Cred că ar fi mai bine pentru toată lumea, mai ales că noi călătorim. În cazul nostru, vaccinarea a fost recomandată și cred că asta trebuie făcut. WTA susține și recomandă vaccinarea. Personal, nu cred că e vorba despre mine, ci despre părinții mei. E vorba de o responsabilitate socială, față de persoanele vulnerabile.

Toată situația în cazul lui Novak Djokovic putea fi evitată de la început. Nu cred că s-a întâmplat subit. Putea fi rezolvată mai repede. Având în vedere ce s-a întâmplat, cred că nimeni nu a arătat bine. A devenit un fel de circ. Au fost anumite aspecte neclare. Nu ar trebui să existe lucruri interpretabile, totul trebuie să fie clar, negru pe alb”, a declarat Azarenka la o conferință de presă.

Foto: eurosport.com

img22000378

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!