ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputații se vor reuni în sesiune extraordinară

17:55 | 19.01.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 19 ian. /MOLDPRES/. Parlamentul se va convoacă joi și vineri în sesiune extraordinară pentru a institui stare de urgență în sectorul gazelor naturale. Anunțul a fost făcut astăzi într-un briefing de Președintele Legislativului, Igor Grosu, comunică MOLDPRES.

Potrivit speakerului, mâine, începând cu ora 9.00, deputații vor discuta un singur subiect - solicitarea Guvernului de a institui stare de urgență în sectorul gazelor naturale.

Vineri, pe agenda Legislativului vor fi 15 proiecte. Urmează a fi dezbătute proiectul de modificare a Legii cu privire la modificarea condiției de stabilire și acordare a ajutorului pentru perioada rece a anului și Legii privind compensarea diferenței de preț pentru consumul gazelor naturale/energiei termice în perioada rece a anului; proiectul de lege pentru modificarea Legii cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgență în sănătate publică.

În proiectul odinii de zi a sesiunii extraordinare mai sunt incluse proiectul Codului transportului feroviar, proiectele de lege pentru ratificarea Acordului de modificare și de reformulare a Contractului de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții privind infrastructura feroviară și parcul de material rulant ale Moldovei și privind atragerea de către Guvern a unor împrumuturi de stat externe din partea Fondului Monetar Internațional.

Deputații urmează să examineze, de asemenea, proiectul de lege pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice.

În proiectul ordinii de zi propus de Biroul permanent mai figurează proiectul pentru modificarea Legii cu privire la Procuratură; proiectul de modificare a Codului muncii și Legii cu privire la promovarea ocupării forței de muncă și asigurarea de șomaj; proiectul de lege privind unele măsuri aferente selectării candidaților la funcțiile de membri în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor; proiectul de modificare a Legii cu privire la energia electrică.

img22000392

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!