ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pumele și leii aflați în captivitate se infectează cu Covid-19

11:58 | 20.01.2022 Categorie: Externe

Johannesburg, 20 ian. /MOLDPRES/. Virusul Covid-19 prezintă un risc enorm de îmbolnăvire pentru animalele ținute în captivitate. Despre aceasta avertizează studiul realizat de Universitatea din Pretoria, relatează MOLDPRES cu referire la G4Media.

Două pume și trei lei care trăiesc în captivitate într-o grădină zoologică din Africa de Sud au fost infectați cu COVID-19, virusul fiind probabil transmis de membri asimptomatici ai personalului, potrivit unui studiu publicat marți, 18 ianuarie.

Testele PCR au arătat că felinele au fost pozitive până la șapte săptămâni după ce au fost contaminate, sugerând că animalele ar putea fi afectate de „o formă mai gravă a bolii”, subliniază raportul.

Studiul a fost lansat după ce trei lei africani au fost testați pozitiv pentru COVID-19 în 2021. Ei aveau simptome asemănătoare oamenilor: dificultăți de respirație, curgeri nazale, tuse. O leoaică a făcut pneumonie.

Cinci lucrători de la grădina zoologică în contact cu animalele au fost testați pozitiv, sugerând că originea infecției a fost de la oameni. Testele de secvențiere au stabilit că este vorba despre varianta Delta, pe atunci dominantă în Africa de Sud.

În anul 2021, două pume care prezentau semne de anorexie și sufereau de diaree și curgeri nazale fuseseră, de asemenea, testate pozitiv pentru COVID-19. Ele s-au vindecat după trei săptămâni. În cazul acestora, nu au putut fi determinate nici sursa de contaminare, nici varianta bolii.

Foto: dw.com

img22000409

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!