ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

China, Rusia și Iran încep aplicații militare navale

11:54 | 20.01.2022 Categorie: Externe

Teheran, 20 ian. /MOLDPRES/. Exerciții navale comune ale Chinei, Rusiei și Iranului vor fi organizate vineri, 21 ianuarie, a declarat un oficial de relații publice din forțele armate iraniene, relatează MOLDPRES cu referire la G4Media.

Exercițiul „2022 Marine Security Belt” va avea loc în nordul Oceanului Indian și este al treilea exercițiu naval comun între cele trei țări, a adăugat Mostafa Tajoldin.

Chiar din primele momente a preluării mandatului de șef al statului, președintele iranian Ebrahim Raisi a urmat o politică de „privire spre est” pentru a adânci legăturile cu Rusia și China. Teheranul s-a alăturat Organizației de Cooperare de la Shanghai în septembrie, un organism de securitate din Asia Centrală condus de Beijing și Moscova.

Hossein Amirabdollahian, ministru de externe al Iranului, a vizitat China săptămâna trecută, iar președintele Iranului s-a întâlnit joi cu omologul său rus la Moscova.

China, Rusia și Iran au început exerciții navale comune în 2019 și le vor continua în viitor, a spus Tajoldin.

„Scopul acestui exercițiu este de a consolida securitatea și bazele acesteia în regiune și de a extinde cooperarea multilaterală între cele trei țări pentru a sprijini împreună pacea mondială, securitatea maritimă și a crea o comunitate maritimă cu un viitor comun”, a declarat oficialul iranian pentru ISNA.

Aplicațiile militare navale includ diverse exerciții tactice, cum ar fi salvarea unei nave care arde, eliberarea unei nave deturnate și tragerea în ținte aeriene noaptea.

Foto: brecorder.com

img22000410

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!