ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova și Japonia au semnat un acord în domeniul vamal

11:57 | 20.01.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 20 ian. /MOLDPRES/. Directorul Serviciului Vamal, Igor Talmazan, și Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova, Yoshihiro Katayama, au semnat astăzi Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei privind asistența administrativă reciprocă și cooperarea în domeniul vamal, comunică MOLDPRES.

Documentul stipulează că administrațiile vamale ale celor două state semnatare vor acorda asistență administrativă reciprocă în vederea aplicării corecte a legislației în domeniu, securizării frontierelor și facilitării schimburilor comerciale.

De asemenea, prin acest Acord se urmărește eficientizarea acțiunilor de contracarare a fraudelor vamale precum și asigurarea securității lanțului comercial internațional de aprovizionare.

Ceremonia de semnare a Acordului a fost precedată de o întrevedere bilaterală, în cadrul căreia Directorul Serviciului Vamal și Ambasadorul Japoniei la Chișinău au discutat despre stadiul actual al cooperării vamale dintre Republica Moldova și Japonia, exprimându-și disponibilitatea pentru dezvoltarea în continuare a dialogului bilateral în domeniul vamal.

Foto: Serviciul Vamal

img22000411

img22000411

img22000411

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!