ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

BNM a lansat concursul de design pentru monedele jubiliare

14:43 | 20.01.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 20 ian. /MOLDPRES/. Banca Națională a Moldovei (BNM) a anunțat astăzi că a lansat concursul de design pentru monedele jubiliare și comemorative, emisia 2022, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, la concurs pot participa toți cetățenii care au atins vârsta de 18 ani, precum și persoanele juridice, care își pot expune viziunea grafică asupra viitoarelor monede. Vor fi acceptați numai participanții care vor prezenta proiecte de design pentru, cel puțin, două  tematici.

Criteriile de bază pentru selectarea proiectelor prezentate se referă la originalitate, creativitate și coerența elementelor de design, astfel încât să fie posibilă executarea acestora pe suprafața monedelor.

Cerințele privind designul monedelor, condițiile de examinare și evaluare, modul de remunerare, precum și alte detalii sunt expuse în Procedura de elaborare a designului pentru monedele jubiliare și comemorative, emisia 2022.

img22000417

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!