ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldovagaz a transferat către Gazprom plata pentru gazele naturale furnizate în prima jumătate a lunii ianuarie

18:31 | 20.01.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 20 ian. /MOLDPRES/. SA „Moldovagaz”  a anunțat în seara zilei de astăzi că a transferat în întregime către SAP „Gazprom” plata pentru gazele naturale furnizate în prima jumătate a lunii ianuarie 2022, comunică MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat emis de întreprindere, valoarea transferului a constituit 34,375 milioane de dolari SUA, aceasta fiind tranșa finală din cele 63 milioane de dolari, care trebuiau să fie achitate pentru perioadă respectivă.

“Acest fapt a fost posibil grație sprijinului Guvernului Republicii Moldova, inclusiv alocării a 469 milioane de lei ca avans pentru compensațiile pentru gaze naturale pentru populație, amânarea plăților TVA la bugetul de stat și transferurilor către compania „Energocom””, se mai spune în comunicat

Astăzi, Parlamentul a decis instituirea stării de urgență în domeniul energetic pentru o perioadă de 60 de zile, după ce Gazprom a trimis o scrisoare în care avertiza furnizorul local că va sista livrarea de gaze dacă nu se reușea achitarea avansului pentru luna ianuarie, până la data de 20 ianuarie.

img22000432

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!