ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Geneva are loc o întâlnire între Blinken și Lavrov

10:40 | 21.01.2022 Categorie: Externe

Geneva, 21 ian. /MOLDPRES/. La Geneva, Elveția, urmează să se întâlnească, vineri, 21 ianuarie, șefii diplomațiilor SUA și Rusiei pentru a discuta despre tensiunile tot mai mari în privința Ucrainei. Întâlnirea vine după o altă serie de întrevederi între oficiali de ambele părți din ultima săptămână, care nu a produs însă niciun rezultat, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Antony Blinken, secretarul de stat american a sosit la Geneva pentru discuții cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, după o vizită în mai multe țări europene, menită să consolideze angajamentele aliaților americani de a sancționa Rusia dacă aceasta va face o invazie în Ucraina.

Casa Albă speră să construiască un front de opoziție față de Moscova. Însă ultima declarație a președintelui american Joe Biden, care a estimat că Rusia va „intra” în Ucraina și avertismentul său că Moscova va plăti scump acest lucru, a înrăit rușii și mai mult.

Experții militari au consemnat faptul că Rusia a masat zeci de mii de soldați la granița cu Ucraina, iar statele occidentale se tem că Moscova plănuiește un nou asalt asupra unei țări pe care a invadat-o în 2014 pentru a anexa peninsula Crimeea.

Kremlinul neagă că plănuiește un atac, dar spune că ar putea lua măsuri militare nespecificate dacă nu îi este îndeplinită o listă de cereri, inclusiv o promisiune din partea NATO de a nu integra Ucraina.

Foto: g4media.ro

img22000440

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!