ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Kievul crede că militari ruși din estul Republicii Moldova vor fi antrenați în agresiunea împotriva Ucrainei

10:47 | 21.01.2022 Categorie: Externe

Kiev, 21 ian. /MOLDPRES/. Experți militari ucraineni cred că, în cazul unei invazii la scară largă sau al unor acțiuni tactice la granițele Ucrainei, Rusia va folosi inclusiv propriile trupe dislocate în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, unde ar fi prezenți un număr impunător de angajați ai serviciilor secrete ruse, relatează MOLDPRES cu referire la G4Media.

Specialiștii în domeniu declară că Rusia este pregătită în proporție de 100% să atace Ucraina, din punct de vedere militar, însă nu este la fel de pregătită din punct de vedere politic și geopolitic.

Kievul și-a exprimat în repetate rânduri îngrijorarea și e convinsă că Rusia își va folosi forțele militare și serviciile secrete din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, în special pentru atacuri asupra regiunii Odesa.

Chiar dacă va fi o operațiune militară la scară largă sau dacă vor fi câteva operațiuni tactice în jurul Ucrainei, forțele ruse din regiunea transnistreană vor fi folosite pentru a sprijini atacul rus dinspre Marea Neagră și Crimeea.

Serviciile de informații de la Kiev au avertizat că Moscova pregătește diversiuni cu implicarea soldaților ruși aflați ilegal pe teritoriul Republicii Moldova, în regiunea transnistreană.

img22000441

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!