ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va putea achiziționa energie electrică din mai multe surse

13:11 | 21.01.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 21 ian. /MOLDPRES/. Republica Moldova va putea achiziționa energie electrică din cel puțin două surse. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi în prima lectură de Parlament, comunică MOLDPRES.

Proiectul a fost prezentat în plen de vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, și prevede introducerea în lege a obligativității participanților la următoarele licitații să achiziționeze energia electrică din cel puțin două surse, ca măsură de creștere a siguranței aprovizionării țării cu energie. 

De asemenea, urmează a fi modificate condițiile de depunere a garanțiilor financiare de către participanții la licitațiile pentru energie electrică: mărimea garanției va fi stabilită într-o măsură rezonabilă de către Agenția Națională de Reglementare în Energetică (ANRE).

Proiectul de modificare a Legii cu privire la energia electrică urmează a fi votat în lectură finală.

img22000445

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!