ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Executivul de la Chișinău va împrumuta bani de la FMI

15:58 | 21.01.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 21 ian. /MOLDPRES/. Legislativul a aprobat astăzi atragerea de către Guvernul Republicii Moldova a unui împrumutul de stat extern din partea Fondului Monetar Internațional (FMI) prin intermediul Mecanismului extins de creditare (ECF) și Mecanismului de finanțare extinsă (EFF), comunică MOLDPRES.

Astfel, Executivul va beneficia de aproape 440 milioane de dolari, inclusiv de cca 147 mln de dolari prin intermediul ECF și de cca 293 mln de dolari - prin intermediul EFF.

Împrumutul va fi utilizat pentru finanțarea necesităților bugetului. Cheltuielile prioritare vor include drumurile, sectorul energetic și aprovizionarea cu apă, investiții în sănătate, educație și în crearea locurilor de muncă.

Împrumutul în cadrul ECF va fi rambursat în zece tranșe egale, după expirarea a 5,5 ani de la fiecare tragere efectuată din contul împrumutului. Maturitatea este zece ani. Dobânda se stabilește la fiecare doi ani, iar până în 2023 va constitui 0%.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!