ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Irlanda renunță la majoritatea restricțiilor anti-COVID

10:43 | 22.01.2022 Categorie: Externe

Dublin, 22 ian. /MOLDPRES/. Începând de sâmbătă, 22 ianuarie, Irlanda renunță la majoritatea restricțiilor sanitare, după ce incidența cazurilor de COVID a scăzut la nivel național, a anunțat premierul Michael Martin, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Un raport recent al prim-ministrului „confirmă că rata de infectare este în scădere şi că toţi indicatorii pe care ne bazăm deciziile se îndreaptă în direcţia bună”.

„Am depăşit furtuna (variantei) Omicron”, şi-a exprimat el bucuria, adresându-se irlandezilor: de aceea „nu mai este justificat să menţinem majoritatea restricţiilor actuale”.

Începând cu ziua de sâmbătă, orele 06.00 GMT, barurile şi restaurantele nu vor mai fi obligate să-şi închidă uşile la miezul nopţii şi nu va mai fi necesar certificatul de vaccinare, la fel şi pentru barurile de noapte şi alte locuri de distracţie.

Restricţiile privind vizitele la domiciliu - limitate până acum la grupuri de maxim patru familii - vor fi ridicate, iar angajaţii vor putea începe de luni „o revenire treptată la locul de muncă fizic”.

Premierul a avertizat că „nu vor fi aduse modificări măsurilor în vigoare în prezent privind călătoriile internaţionale”, iar purtarea măştii va rămâne obligatorie în mijloacele de transport şi în magazine cel puţin până la 28 februarie, dată la care aceste măsuri vor fi revizuite.

„Nu ştiu dacă am mai aşteptat vreodată cu atâta nerăbdare un eveniment ca pe acesta”, a spus Michael Martin. „Oamenii sunt fiinţe sociale, iar noi irlandezii suntem chiar mai mult decât majoritatea oamenilor!”, a glumit  șeful executivului irlandez.

Prim-ministrul a avertizat că aceste „schimbări vor duce probabil la o creştere temporară a infecţiilor pe termen scurt”. „Dar impactul acestei creşteri va fi limitat de gradul de vaccinare în rândul populaţiei”, a subliniat el.

Irlanda, cu o populaţie de 5 milioane de locuitori, unde aproape 90% dintre cei peste 12 ani sunt complet vaccinaţi a înregistrat vineri 6.597 de cazuri pozitive, potrivit ultimelor date oficiale. Pandemia a făcut peste 6.000 de victime  în Irlanda.

Foto. ru.airlinestravel.ro

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!