ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Directorul Pfizer afirmă că un vaccin anual anti-COVID-19 e de preferat dozelor booster

14:33 | 23.01.2022 Categorie: Externe

Washington, 23 ian. /MOLDPRES/. Albert Bourla, director executiv al Pfizer, a declarat că un vaccin anual anti-COVID-19 ar fi de preferat în locul dozelor booster frecvente, în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Pe parcursul pandemiei, vaccinul anti-COVID-19 şi-a demonstrat eficacitatea împotriva formelor severe de boală şi a decesului cauzate de varianta Omicron, care prezintă numeroase mutaţii, dar s-a dovedit mai puţin eficient în prevenirea transmiterii.

Unele state au extins campaniile pentru administrarea dozelor booster ale vaccinurilor anti-COVID-19 sau au scurtat intervalul dintre inoculări în contextul în care guvernele depun eforturi să consolideze protecţia populaţiei împotriva bolii.

Într-un interviu acordat publicaţiei israeliene N12 News, Bourla a fost întrebat dacă preconizează administrarea unor doze booster la fiecare patru până la cinci luni în mod regulat.

„Nu ar fi un scenariu bun. Eu sper să avem un vaccin care să fie administrat o dată pe an”, a spus Bourla. „O dată pe an - este mai uşor să convingi oamenii să-l facă. Oamenilor le va fi mai uşor să-şi amintească”.

„Din punctul de vedere al sănătăţii publice, este situaţia ideală. Încercăm să creăm un vaccin care să vizeze Omicron, dar care să nu uite nici celelalte variante şi acesta ar putea fi soluţia”, a spus Bourla.

Directorul Pfizer a afirmat că acum compania sa ar putea fi pregătită să solicite autorizarea unui vaccin regândit împotriva Omicron şi să înceapă producţia de masă chiar din martie.

Foto: timesofisrael.com

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!