ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pep Guardiola ar putea deveni selecționerul Olandei

14:36 | 23.01.2022 Categorie: Sport

Chişinău, 23 ian. /MOLDPRES/. Pep Guardiola (51 de ani) ar putea deveni selecționer după încheierea contractului cu Manchester City. Federația Olandeză de Fotbal pregătește o ofertă pentru antrenorul spaniol. Conform The Sun, Pep Guardiola, care și-a exprimat public dorința de a deveni selecționer, ar putea prelua naționala Țărilor de Jos, relatează MOLDPRES cu referire la GSP.ro 

Contractul său cu Manchester City expiră la finalul sezonului viitor, iar Federația Olandeză de Fotbal pregătește deja o ofertă pentru Guardiola, în încercarea de a-l tenta să refuze prelungirea contractului cu „cetățenii”.

Louis van Gaal (70 de ani), aflat la al treilea mandat pe banca naționalei Olandei, este așteptat să se retragă după Cupa Mondială din Qatar. Conducătorii fotbalului olandez vor să-l convingă pe Pep Guardiola să devină succesorul acestuia.

În cadrul unui interviu din 2018, antrenorul lui Manchester City și-a exprimat public dorința de a deveni selecționer.

„Nu toți antrenorii de succes visează să antreneze o echipă națională? Îmi doresc să fiu la o Cupă Mondială sau un Campionat European din nou. Pentru moment, vreau să rămân unde sunt, dar dacă cineva îmi face o ofertă în viitor, sunt încă tânăr”, spunea Guardiola.

Cupa Mondială din 1994 și Euro 2000 sunt turneele finale la care a participat Guardiola din postura de jucător.

Foto: bbc.com

img22000472

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!