ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pe drumurile din ţară se circulă în condiţii de iarnă

10:00 | 24.01.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 24 ian. /MOLDPRES/. Pe parcursul nopții trecute, lucrările de întreținere a drumurilor naționale au continuat în regiunile unde au fost necesare intervenții ale unităților teritoriale SA "Drumuri”. În zonele de Nord, Centru și Sud s-au efectuat lucrări de patrulare și combatere a lunecușului, transmite MOLDPRES.

Conform Administraţiei de Stat a Drumurilor (ASD), în procesul tehnologic au fost antrenate 105 utilaje speciale, s-a presărat 1803,7 tone de material antiderapant, iar la lucrări au fost implicați 230 de muncitori rutieri. „În prezent, accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată în condiții de iarnă pe toată rețeaua de drumuri naționale”, indică ASD.

Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătorii auto să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare privind echiparea autovehiculelor cu pneuri corespunzătoare și adaptarea regimului de viteză la condiţiile de circulație pe timp de iarnă. În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

Foto: ASD 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!