ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria Chișinău va deschide mai multe puncte de testare COVID-19

12:01 | 24.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 24 ian. /MOLDPRES/. Direcția Generală Sănătate și Asistență Socială a Primăriei municipiului Chișinău, în colaborare cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, va deschide puncte de testare COVID-19 în fața policlinicilor municipale, transmite MOLDPRES.

„Deschiderea acestor puncte de testare COVID-19 este necesară pentru a se evita transmiterea coronavirusului. Suntem în plin val de covid, tulpina Omicron fiind foarte contagioasă. Evitarea aglomerărilor, care se creează în policlinici, este o măsură de prevenire a infecțiilor”, a spus astăzi primarul capitalei, Ion Ceban, într-o conferință de presă. Potrivit edilului, municipalitatea va pune la dispoziție teste rapide procurate de către administrația publică locală pentru instituțiile municipale de învățământ.

În același timp, oficialul a anunțat că în Spitalul Clinic Municipal de boli infecțioase pentru copii și Spitalul Clinic Municipal pentru copii “V. Ignatenco” toate paturile de tratament COVID-19 sunt ocupate. “Am solicitat autorităților centrale de sănătate deschiderea unor secții de tratament la IMSP Institutul Mamei şi Copilului pentru a scădea presiunea pe instituțiile spitalicești municipale”, a precizat Ceban.

Potrivit edilului, tulpina Omicron este una foarte contagioasă, afectând preponderent copiii.

În Republica Moldova au fost efectuate ieri 8897 de teste, fiind confirmate 2394 de cazuri de infecție cu noul coronavirus.

Foto: digi24.ro

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!