ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SUA avertizează cetățenii săi să nu călătorească în Rusia

12:24 | 24.01.2022 Categorie: Externe

Washington, 24 ian. /MOLDPRES/. Cetăţenii americani nu ar trebui să călătorească în Rusia din cauza "tensiunii continue de-a lungul graniţei cu Ucraina", a anunțat Departamentul de Stat al SUA. Totodată, oficialitățile americane au avertizat asupra riscului unui conflict armat dintre Rusia și Ucraina, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Departamentul de Stat şi-a republicat avertismentul în care cetăţenii americani sunt sfătuiţi să nu călătorească în Rusia, adăugând că "cetăţenii SUA sunt sfătuiţi să nu călătorească pe uscat din Rusia către Ucraina prin această regiune".

Washingtonul a cerut expres evitarea călătoriilor în Rusia și a justificat acest avertisment prin "posibilitatea hărţuirii cetăţenilor americani", în special de către poliţia rusă, dar şi de o "aplicare arbitrară a legilor locale".

Recent, în legătură cu escaladarea tensiunilor dintre Rusia și Ucraina, SUA și Marea Britanie a retras o parte din corpul diplomatic din Kiev.

Foto: ndtv.com

img22000487

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!