ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

OMS declară că lumea se află într-un moment critic al pandemiei de COVID

12:44 | 24.01.2022 Categorie: Externe

Geneva, 24 ian. /MOLDPRES/. Directorul Organizației Mondiale a Sănătății Tedros Ghebreyesus a declarat că lumea se află într-un „moment critic” al pandemiei de COVID-19, cerându-le statelor să colaboreze pentru a pune capăt acestei perioade grele, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Șeful OMS a solicitat statelor să colaboreze pentru a pune capăt fazei acute a pandemiei, spunând că acestea dispun în prezent de toate instrumentele disponibile pentru a face acest lucru.

„Pandemia de COVID-19 intră acum în al treilea an şi ne aflăm într-un moment critic”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus în cadrul unei conferinţe de presă, alături de ministrul german al Dezvoltării, Svenja Schulze. „Trebuie să lucrăm împreună pentru a pune capăt fazei acute a acestei pandemii. Nu putem s-o lăsăm să treneze, oscilând între panică şi neglijenţă”, a subliniat directorul OMS.

În același context, Tedros Ghebreyesus a declarat luni că Germania a devenit cel mai important contribuitor al agenţiei sanitare, fără a oferi mai multe detalii. Din punct de vedere istoric, dintre statele membre SUA au adus cea mai mare contribuţie financiară la organizaţie.

Ministrul german Schulze a spus că principala prioritate a Germaniei, care a preluat preşedinţia G7, este aceea de a pune capăt pandemiei la nivel mondial şi a făcut apel la o ''vaccinare masiv accelerată, cu adevărat globală'' pentru îndeplinirea acestui deziderat.

Foto: dw.com

img22000490

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!