ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu: „Sprijinul ferm al UE este esențial pentru modernizarea europeană a țării noastre”

16:25 | 24.01.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 ian. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, și-a început astăzi programul la Parlamentul European cu o întrevedere cu David McAllister, președintele comisiei pentru afaceri externe, informează MOLDPRES citând Serviciul de presă al MAEIE.

„Sprijinul ferm al UE, inclusiv al Parlamentului European este esențial pentru modernizarea europeană a țării noastre. Deschiderea și sprijinul pentru guvernul nostru pro-european vin din faptul că am demonstrat că ne asumăm și respectăm valorile UE și ne angajăm să realizăm reforme orientate către cetățenii noștri, cei care ne-au dat un mandat puternic de a dezvolta și a moderniza Moldova, de a lupta împotriva corupției și de a implementa reforma justiției", a spus vicepremierul Nicu Popescu.

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat pașii concreți orientați către integrarea sectorială precum reducerea prețurilor de roaming cu UE, liberalizarea accesului la piața transporturilor, aderarea la Spațiul unic de plăți în euro (SEPA), integrarea treptată în piața internă a UE având un impact pozitiv major asupra Republicii Moldova și a cetățenilor noștri.

Totodată, diplomații au efectuat un schimb de păreri cu privire la situația complexă regională. În acest context, șeful diplomației de la Chișinău a salutat dialogul politic și de securitate cu Uniunea Europeană.

Foto: MAEIE

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!