ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Accesibilitatea drumurilor este asigurată în condiţii de iarnă

08:33 | 25.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 25 ian. /MOLDPRES/. Pe parcursul nopții trecute, lucrările de întreținere a drumurilor naționale pe timp de iarnă au continuat în regiunile unde au fost necesare intervenții ale unităților teritoriale SA "Drumuri”. În zona de Nord s-au efectuat lucrări de patrulare, iar în Centru și Sud - de patrulare și combatere a lunecușului, transmite MOLDPRES.

Conform Administraţiei de Stat a Drumurilor (ASD), în procesul tehnologic au fost antrenate 70 de utilaje speciale şi 99 de muncitori rutieri, care au împrăștiat 893 tone de material antiderapant. „În prezent, accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată în condiții de iarnă pe toată rețeaua de drumuri naționale”, indică ASD.

Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătorii auto să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere privind echiparea autovehiculelor cu pneuri corespunzătoare și adaptarea regimului de viteză la condiţiile de circulație pe timp de iarnă.

În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, șoferii pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

Foto: ASD

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!