ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANRE a luat atitudine faţă de majorarea prețurilor la gazul natural comprimat

08:53 | 25.01.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 25 ian. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) constată cu îngrijorare că, începând cu 22 ianuarie, cel mai mare operator din țară al stațiilor care comercializează gaze naturale comprimate pentru vehicule, „TransAutoGaz” SRL, a majorat esențial prețurile pentru gazul metan, transmite MOLDPRES.

Din informațiile apărute în spațiul public, compania a motivat majorarea prin „creșterea preconizată a prețului de achiziție al gazelor naturale. „Totodată, din comentariul publicat de SA „Moldovagaz”, care este fondatoarea „TransAutoGaz” SRL, constatăm o încercare neinspirată de a argumenta această decizie. Conducerea SA „Moldovagaz” a enumerat mai mulți factori, unii dintre care, în opinia ANRE, nu au cum să influențeze la etapa actuală structura prețului la gazul natural comprimat pentru vehicule”, indică ANRE.

Potrivit Agenţiei, dacă majorările efectuate de către operatori în luna noiembrie a anului 2021 au avut la bază creșterea prețurilor reglementate la gazele naturale aprobate prin Hotărârea ANRE, apoi argumentarea creșterii prețului din 22 ianuarie trezește mai multe semne de întrebare.

În scopul clarificării situației apărute pe piața gazelor naturale comprimate, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică analizează detaliat circumstanțele acțiunilor „TransAutoGaz” SRL și își rezervă dreptul să formuleze o sesizare argumentată către Consiliul Concurenței în vederea investigării acestui caz prin prisma legislației anticoncurențiale.

În prezent, în Republica Moldova activează cinci operatori ai stațiilor GNCV.

Foto: ANRE

img22000516

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!