ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Monitorul Oficial a publicat modificările la Legea cu privire la avocatură

09:40 | 25.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 25 ian. /MOLDPRES/. Monitorul Oficial de marţi, 25 ianuarie, a publicat Decretul Preşedintelui Republicii Moldova privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii cu privire la avocatură, transmite MOLDPRES.

În sesiunea extraordinară din 21 ianuarie, Parlamentul a votat modificări la Legea cu privire la avocatură. 

Astfel, vor fi scutite de efectuarea stagiului profesional persoanele care au cel puţin zece ani vechime în muncă în funcţia de judecător sau procuror, dacă, în termen de şase luni după demisia din funcţia respectivă, au solicitat participarea la examenul de calificare.

Potrivit modificărilor operate, avocaţii vor putea fi reţinuţi fără acordul Consiliului Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova (UAM), în caz de infracţiuni. 

Sursă: monitorul.gov.md

img22000517

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!