ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu a avut o întrevedere cu Președinta Parlamentului Lituaniei

09:43 | 25.01.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 25 ian. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Președinta Seimas-ului Republicii Lituania, Viktorija Čmilytė-Nielsen, care se află în vizită la Chișinău, a comunicat agenției MOLDPRES Serviciul prezidențial de presă.

Discuțiile s-au referit la evoluțiile de securitate din regiune și provocările cărora țara noastră trebuie să le facă față în anul curent, cea mai importantă fiind criza energetică. Oficialele au vorbit și despre experiența lituaniană în ceea ce privește consolidarea independenței energetice a țării, o soluție fiind dezvoltarea energiei verzi și a celei regenerabile.

Șefa statului i-a mulțumit Victorijei Čmilytė-Nielsen pentru prietenia și susținerea de care Lituania a dat mereu dovadă în raport cu Moldova. „Mi-am exprimat interesul de a valorifica potențialul de cooperare economică între țările noastre. Am menționat, totodată, că ne dorim o intensificare a cooperării în materie de securitate, pentru combaterea dezinformării și a știrilor false, care sunt o amenințare pentru democrațiile de azi”, a mai spus Președinta Maia Sandu.

Foto: Președinție

img22000519

img22000519

img22000519

img22000519

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!