ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alexei Navalnîi a fost inclus pe lista „teroriştilor şi extremiştilor” din Rusia

12:35 | 25.01.2022 Categorie: Externe

Moscova, 25 ian. /MOLDPRES/. Alexei Navalnîi, încarcerat de un an și care în prezent este considerat principalul opozant al lui Vladimir Putin, a fost inclus pe lista „teroriştilor şi extremiştilor” din Rusia realizată de serviciul rus de informaţii financiare, Rosfinmonitoring, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Agenţia de monitorizare financiară din Rusia include mii de persoane şi sute de organizaţii politice, islamiste, religioase şi ultranaţionaliste interzise în Rusia. În listele acestei agenții se regăsesc, de exemplu, talibanii şi gruparea jihadistă Stat Islamic.

Liubov Sobol, un colaborator important al lui Navalnîi, care s-a exilat din cauza proceselor, a fost şi ea inclusă pe listă.

Alţi doi colaboratori ai lui Navalnîi, Leonid Volkov şi Ivan Jdanov au fost de asemenea trecuţi în categoria „teroriştilor şi extremiştilor”. Şi ei trăiesc acum în străinătate.

Kremlinul a interzis anul trecut, în cadrul unei campanii ample de reprimare, reţeaua politică a lui Navalnîi, declarând-o „extremistă”.

Alexei Navalnîi este închis într-o colonie penitenciară din Pokrov, la aproximativ 100 de km de Moscova.

Opozantul a fost arestat anul trecut chiar de pe aeroport, când s-a întors în Rusia după ce fusese tratat în Germania pentru otrăvirea cu agent neurotoxic Noviciok.

Foto: ridus.ru

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!