ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC va solicita Parlamentului interpretarea unor articole din Legea privind administrația locală

12:23 | 25.01.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 25 ian. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală va solicita Parlamentului interpretarea a două articole din Legea nr. 436 privind administrația publică locală, transmite MOLDPRES.

Vicepreședintele autorității electorale centrale, Pavel Postică, a declarat astăzi într-o conferință de presă că CEC va solicita Parlamentului interpretarea articolelor 28 și 33 din legea sus-numită.

Potrivit oficialului, deputații ar trebui să stabilească dacă „este necesară să existe o continuitate de patru luni pentru a se stabili imposibilitatea unui ales local de a își exercita atribuțiile de serviciu și dacă prevederile se aplică și în cazul suspendării ori întreruperii mandatului de ales local”.

”Solicităm interpretarea acestor articole de către legislativ pentru a fi excluse orice interpretări în favoarea ori defavoarea unor hotărâri adoptate de către autoritatea electorală centrală”, a subliniat Postică.

În ședința de astăzi, Comisia Electorală Centrală nu a avut unanimitate pentru stabilirea datei alegerilor locale noi în localitatea Păulești, raionul Călărași, unde timp de patru luni primarul localității a fost în imposibilitate de a-și executa atribuțiile de serviciu.

Mai mulți membrii ai CEC au susținut că nu a existat o continuitate de patru luni de inactivitate pentru că alesul local și-a întrerupt mandatul.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!