ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Casa Albă susține că există „unanimitate totală cu toți liderii europeni” în privința crizei din Ucraina

12:43 | 25.01.2022 Categorie: Externe

Washington, 25 ian. /MOLDPRES/. Casa Albă a constatat că există „unanimitate totală” între abordarea sa şi cea a aliaţilor săi europeni în ceea ce priveşte comasarea de trupe ruse la frontiera cu Ucraina, după videoconferinţa pe care a avut-o luni, 24 ianuarie, seara, cu mai mulţi lideri europeni pentru a discuta despre situaţia din Ucraina, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24. Joe Biden a declarat că există unanimitate totală cu toţi liderii europeni.

La discuția cu șeful statului american au participat şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Dezbaterile s-au axat pe coordonarea răspunsurilor pe fondul crizei ucrainene.

La schimbul de opinii au mai luat parte preşedintele Consiliului European, Charles Michel, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, premierul Italiei, Mario Draghi, şi premierul Regatului Unit, Boris Johnson.

Casa Albă a adăugat într-un comunicat de presă că participanţii la videoconferinţă „şi-au subliniat dorinţa comună în sensul unei soluţionări diplomatice a tensiunilor actuale”, „s-au angajat să continue îndeaproape consultările cu aliaţii şi partenerii transatlantici, prin intermediul Uniunii Europene, NATO şi Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa”.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat Rusia că orice agresiune împotriva Ucrainei va avea „costuri severe”.

Câteva zile în urmă, Stoltenberg dăduse asigurări că alianţa ia în calcul creşterea prezenţei în sud-estul NATO, inclusiv o posibilă desfăşurare de formaţiuni de luptă precum cele aflate deja în Polonia, Estonia, Letonia şi Lituania din 2017.

Foto: Reuters

img22000527

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!