ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cel puțin opt persoane au murit la un meci de fotbal din Cupa Africii

17:08 | 25.01.2022 Categorie: Sport

Yaounde, 25 ian. /MOLDPRES/. Calificarea de luni, 24 ianuarie, a țării gazdă Camerun în sferturile de finală ale Cupei Africii pe Națiuni, după 2-1 cu Comore, a fost umbrită de tragedia întâmplată în fața stadionului ”Olembe” din capitala Yaounde, unde s-a desfășurat partida, relatează MOLDPRES cu referire la Sport.ro

Aproximativ 50.000 de suporteri s-au îngrămădit să intre la meci și, chiar dacă arena are 60.000 de locuri, restricțiile legate de coronavirus au limitat prezența fanilor la 80% din capacitatea stadionului.

S-a creat o aglomerație teribilă și cel puțin opt persoane au murit, iar alte 50 au fost rănite, conform unui anunț făcut la televiziunea națională din Camerun.

Confederația Africană de Fotbal a anunțat că a demarat o investigație împreună cu autoritățile locale.

Cu o zi înainte, tot în capitala Yaounde, un incendiu provocat de artificii la un club de noapte se soldase cu moartea a 16 oameni, conform declarațiilor oficiale ale guvernului din țara africană.

Foto: TotalEnergies Africa Cup of Nations/ Facebook

img22000529

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!