ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Chișinău va fi deschis un laborator pentru testare PCR

13:37 | 25.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 25 ian. /MOLDPRES/. Primăria Chișinău a anunțat că este în proces de deschidere a unui laborator municipal pentru efectuarea testelor biologice PCR, transmite MOLDPRES.

Primarul Ion Ceban a informat că municipalitatea se află în proces de definitivare a listei de echipamente și specificații tehnice pentru amenajarea primului laborator municipal pentru efectuarea testelor de biologie moleculară în timp real PCR. 

Acest laborator va fi unul "de referință" și va avea o capacitate de minimum 1 000 de teste pe zi.

Edilul a menționat că "spațiul pentru laborator este renovat și va fi amplasat în SCM “Sfânta Treime”, cu circuit și acces separat". "În acest moment am fortificat echipa de laborator cu resurse umane și am demarat procesul de instruire a personalului. Urmează să fie anunțată licitația pentru procurarea echipamentelor de laborator", a precizat oficialul.

Sursa citată a specificat că "în condițiile în care locuitorii orașului sunt nevoiți să efectueze testele în laboratoare private, care costă sute de lei, municipiul Chișinău are nevoie de un laborator PCR propriu".

img22000531

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!