ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Avertizarea de gheaţă subţire rămâne în vigoare până pe 31 ianuarie

16:43 | 25.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 25 ian. /MOLDPRES/. Centrul Hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS) a extins până pe 31 ianuarie avertizarea referitor la pericolul ce îl prezintă formaţiunile de gheaţă, create în bazinele acvatice, în urma gerului nocturn, transmite MOLDPRES.

Potrivit hidrologilor, “în râurile și bazinele de apă din ţară va continua procesul de formare a gheţii, sub formă plutitoare, iar pe unele sectoare ale râurilor mici se va instala pod de gheaţă. În râurile Prut și Nistru este posibilă instalarea punții de gheață cu formarea zăporului de gheață”, indică SHS.

Gheața este subțire, ieșirea pe ea prezintă pericol, în acest sens salvatorii atenţionează populaţia să dea dovadă de prudenţă în preajma surselor acvatice. Avertismentul este adresat în primul rând părinţilor de minori, cărora li se recomandă să fie foarte atenţi şi să monitorizeze unde se joacă copiii lor. Trebuie să fie prudenţi şi amatorii de pescuit la copcă.

Conform meteorologilor, în următoarele zile, noaptea se va menţine ger până la minus 8 grade Celsius. În perioada diurnă uşor se încălzeşte, fiind prognozate valori termice încadrate între 0-5 grade cu plus.

Foto: IGSU

img22000533

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!