ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Monitorul Oficial a publicat decizia privind Acordul dintre Guvernele R. Moldova şi României

12:47 | 28.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 28 ian. /MOLDPRES/. Monitorul Oficial de vineri, 28 ianuarie, a publicat decizia Cabinetului de miniştri despre inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului dintre guvernele de la Chișinău şi București privind implementarea programului de asistență tehnică şi financiară, în baza donației din partea României, transmite MOLDPRES. 

Potrivit acestui document, Republica Moldova va beneficia de o sută de milioane de euro din partea României, în calitate de ajutor financiar nerambursabil, pentru implementarea proiectelor în sectoare cheie ale țării noastre, pentru o perioadă de şapte ani.

În baza Acordului, România și Republica Moldova își vor dezvolta cooperarea în următoarele domenii: sectorul energetic, infrastructura de transport, protecția mediului și combaterea schimbărilor climatice, lucrări publice și infrastructură, susținerea întreprinderilor mici și mijlocii, independența mass-media, reforma administrației publice, afaceri interne, sănătate, educație, cultură și patrimoniu, cercetare și turism.

Proiectele implementate vor contribui la dezvoltarea parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, promovarea procesului de reforme, precum și îmbunătățirea condițiilor de trai în țara noastră.

Acordul dat urmează a fi semnat în cadrul ședinței comune a Guvernelor Republicii Moldova și României, planificată pentru 11 februarie curent.

Sursă: monitorul.gov.md

img22000628

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!