ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

„Mama tuturor sancțiunilor” împotriva Rusiei este pregătită în Senatul SUA

15:19 | 31.01.2022 Categorie: Externe

Washington, 31 ian. /MOLDPRES/. Bob Menendez, președintele Comisiei pentru relații externe a Senatului american a declarat că sunt pe cale să fie aprobate „mama tuturor sancțiunilor” împotriva Rusiei, deoarece președintele rus Vladimir Putin are în vedere o invazie a Ucrainei, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

„Putin nu se va opri dacă crede că Occidentul nu va răspunde. Am văzut ce a făcut în 2008 în Georgia, am văzut ce a făcut în 2014 în Crimeea. Nu se va opri”, a subliniat Menendez.

El a mai spus că crede că negocierile dintre democrați și republicani pentru sancțiuni severe sunt „pe ultima sută de metri”.

Și Marea Britanie a promis de asemenea să intensifice sancțiunile împotriva lui Putin și a asociaților săi.

Congresul american este hotărât să aprobe acest pachet de sancțiuni după reuniunea Consiliului de Securitate al ONU de luni, 31 ianuarie, la cererea SUA, pentru a oferi Rusiei posibilitatea de a-și explica acțiunile.

„Vom intra în consiliu pregătiți să ascultăm preocupările de securitate ale Rusiei, dar nu ne vom lăsa distrași de propaganda lor”, a spus Linda Thomas-Greenfield, ambasadorul SUA la ONU.

„Există o hotărâre bipartizană incredibilă pentru sprijinirea Ucrainei și pentru ca Rusia să sufere consecințe grave dacă invadează și, în unele cazuri, pentru ceea ce a făcut deja”, a spus Menendez.

„Ne bazăm pe legislația pe care atât senatorul republican James Risch a scris-o, pe care am scris-o și eu, pe care am numit-o „mama tuturor sancțiunilor”. Trebuie să includă o varietate de elemente, sancțiuni masive împotriva celor mai importante bănci rusești, paralizante pentru economia lor, datoria suverană a Rusiei. Acestea sunt sancțiuni peste cele pe care le-am aplicat până acum”, a spus Menendez.

Risch a menționat că discuțiile au durat „24 de ore pe zi în ultimele câteva zile” în încercarea de a ajunge la un acord asupra calendarului și conținutului sancțiunilor și că este optimist.

Menendez a adăugat că aliații occidentali nu trebuie să aștepte să înceapă să-l penalizeze pe Putin.

„Există unele sancțiuni care ar putea fi impuse pentru ceea ce a făcut deja Rusia - atacuri cibernetice asupra Ucrainei, operațiuni ascunse, eforturile de a submina guvernul ucrainean din interior”, a spus el.

Foto: digi24.ro

img22000675

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!