ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Kiev au fost reținute mai multe persoane suspectate că pregăteau revolte în masă în Ucraina

15:37 | 31.01.2022 Categorie: Externe

Kiev, 31 ian. /MOLDPRES/. Ministerul de Interne al Ucrainei a anunțat că poliția ucraineană a reținut duminică un grup de persoane suspectate că pregăteau revolte în masă în capitala Kiev și în alte orașe pentru a provoca instabilitate, pe măsură ce tensiunile cu Rusia cresc, relatează MOLDPRES cu referire la G4Media.

Mai multe țări occidentale au spus că Rusia s-ar putea pregăti pentru o nouă invazie a teritoriului ucrainean după ce a acumulat peste 100.000 de militari în apropierea graniței, iar Ucraina a denunțat faptul că Rusia încearcă să o intimideze și să o destabilizeze.

Denis Monastirski, ministru de Interne ucrainean a declarat într-un briefing televizat că aproximativ 5.000 de persoane ar fi trebuit să participe la revolte și confruntări cu poliția în cinci orașe din nordul și centrul Ucrainei.

„Această acțiune, care a fost planificată în avans, a avut ca scop inițial acțiuni violente și organizarea de revolte și nu a avut nimic de-a face cu protestele pașnice”, a subliniat oficialul de la Kiev.

„A fost… plănuit tocmai ca să zguduie și să destabilizeze situația din Ucraina”.

Demnitarul ucrainean nu a spus câte persoane au fost reținute sau cine se afla în spatele tulburărilor planificate.

img22000682

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!