ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Persoanele nevaccinate care vin din străinătate în România vor fi carantinate pentru cinci zile

16:42 | 31.01.2022 Categorie: Externe

Bucureşti, 31 ian. /MOLDPRES/. România elimină terminologia pe culori privind diferențierea statelor în funcție de riscul epidemiologic și impune carantinare obligatorie pentru cinci zile tuturor celor care nu prezintă un certificat de vaccinare cu schema completă, transmite MOLDPRES.

Șeful Departamentului român pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că România renunță la terminologia pe culori privind diferenţierea statelor în funcţie de riscul epidemiologic și că persoanele nevaccinate care vin din străinătate în România se vor supune aceloraşi reguli de carantinare, indiferent din ce ţară sosesc.

Potrivit lui Arafat, regula generală va fi carantinarea pentru cinci zile pentru persoanele care sosesc în România și nu prezintă un certificate digital al UE. "Va fi o regulă generală care precizează că se instituie măsura carantinei cu o durată de 5 zile pentru persoanele care sosesc în România şi nu prezintă certificatul digital al UE sau alte documente compatibile cu acesta care să ateste vaccinarea cu schema completă, trecerea prin boală în ultimele 180 de zile sau testarea negativă RT-PCR efectuată cu cel mult 72 de ore înainte", a explicat sursa citată.

img22000687

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!