ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

UE va oferi granturi pentru susținerea antreprenoriatului în rândul tinerilor dezavantajaţi

15:50 | 31.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 31 ian. /MOLDPRES/. Programul EU4Youth, finanțat de Uniunea Europeană, a lansat un apel de propuneri de granturi pentru acțiuni care vizează promovarea competențelor digitale ale tinerilor, dezvoltarea competențelor pentru tranziția ecologică și îmbunătățirea abilităților antreprenoriale și de gestionare a carierei, cu accent pe tinerii dezavantajați. Termenul limită de depunere a cererilor este 14 martie, transmite MOLDPRES.

Apelul este împărțit în două loturi. Primul se referă la îmbunătățirea competențelor digitale ale tinerilor dezavantajați, promovarea antreprenoriatului și sprijinirea rețelelor și a parteneriatelor aferente. Orice grant ar trebui să se încadreze între 250 de mii și 300 de mii de euro.

Cel de-al doilea lot prevede dezvoltarea antreprenoriatului social al tinerilor, precum şi a abilităților de gestionare a carierei, cu accent pe economiile verzi și digitale, sprijinul pentru crearea de rețele și parteneriate aferente. Orice grant ar trebui să se încadreze între 800 de mii şi un milion de euro.

Proiectele ar trebui să fie depuse de un grup de minimum trei și maximum șase entități: un solicitant principal + minim doi co-solicitanți din cel puțin două țări din Parteneriatul Estic (de exemplu, un solicitant principal georgian + un co-solicitant armean + un co-solicitant UE; sau un solicitant principal ucrainean + un co-solicitant moldovean+ un co-solicitant ucrainean).

Orice acțiune propusă ar trebui să aibă loc în cel puțin trei țări din Parteneriatul Estic, cu o durată cuprinsă între 18 și 30 de luni.

O sesiune de informare cu privire la acest apel de propuneri va avea loc pe 8 februarie.

img22000688

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!