ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Şapte noi Centre de Informare și Servicii pentru Cetățeni au fost inaugurate în R. Moldova

18:34 | 31.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 31 ian. /MOLDPRES/. Programul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) „Comunitatea Mea” și primăriile localităților Sângereii Noi, Cărpineni, Soroca, Dondușeni, Călărași, Sângera și Copceac au inaugurat astăzi printr-un eveniment online, şapte Centre de Informare și Servicii pentru Cetățeni (CISC) în localitățile menționate, transmite MOLDPRES.

În discursul său de inaugurare, vicepremierul pentru digitalizare, Iurie Țurcanu, a menționat că „schimbarea modului de interacțiune a autorităților cu cetățenii și de prestare a serviciilor publice la nivel central sau local din vechi în nou constituie un obiectiv important și în acest sens este necesar să ne conjugăm eforturile, să acționăm în comun, să producem schimbări, să ne apropiem la propriu de nevoile cetățenilor, pentru că nimeni nu poate rămâne în urmă de progresul tehnologic și mă refer la reprezentanți publici de toate nivelurile, la toate categoriile de cetățeni, în special la cei care au nevoie de mai multă alfabetizare digitală”.

„Împreună cu echipa mea, și am aici în vedere cele trei instituții pe care le coordonez, vom depune tot efortul pentru a aduce inovația în administrația publică, a reduce decalajul digital și pentru aceasta avem obiective concrete, voință și susținere politică”, a spus Ţurcanu.

Cele şapte Centre de Informare și Servicii pentru Cetățeni au scopul de a asigura accesul rapid, eficient și transparent al cetățenilor la serviciile prestate de autoritățile locale și vor oferi cetățenilor posibilitatea de a se adresa unui singur ghișeu, amenajat în incinta primăriei, pentru solicitări de perfectare și eliberare a certificatelor, adeverințelor și permiselor atât în domeniul social, cât și în cel comercial.

„Avem un parteneriat frumos cu Programul Comunitatea Mea și ne dorim să facem astfel încât să aducem inovațiile la nivelul autorităților publice locale. Dacă în anii precedenți ne-am axat pe serviciile publice prestate la nivel central, este timpul să aducem inovația în plan local. Ne dorim să realizăm asta împreună cu Programul Comunitatea Mea, cu partenerii de dezvoltare, să ne unim eforturile ca să devenim eficienți și performanți”, a relevat Olga Tumuruc, directoarea Agenției de Guvernare Electronică.  

Centrele menționate au fost create în cadrul Programului Comunitatea Mea, cu suportul Agențiilor USAID, SlovakAID și IREX.

Foto: egov.md

img22000694

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!