ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președinta Maia Sandu: „Trebuie folosite toate instrumentele legale pentru a tempera creșterea prețurilor”

18:46 | 31.01.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 31 ian. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat astăzi Consiliul Suprem de Securitate. Tema centrală a ședinței CSS a fost situația macroeconomică curentă, precum și principalele tendințe și provocări ale anului 2022, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul prezidențial de presă.

Membrii CSS au ascultat raportul Băncii Naționale a Moldovei, instituție care este responsabilă prin lege pentru asigurarea stabilității prețurilor. „Majorarea prețurilor la nivel internațional e o cauză obiectivă pentru creșterea prețurilor în țara noastră, însă trebuie folosite toate instrumentele legale pentru a tempera această tendință”, a spus șefa statului în cadrul ședinței. Drept urmare, CSS a recomandat Băncii Naționale să analizeze efectele intervențiilor sale de până acum și să le corecteze, atunci când acestea nu sunt eficiente. Între timp, Guvernul urmează să continue politica de susținere a categoriilor cele mai afectate de creșterea prețurilor.

„Executivul urmează să vină cu resurse suplimentare, la cele deja alocate pentru creșterea pensiilor și a compensațiilor la plata resurselor energetice, pentru a ajuta cetățenii să treacă mai ușor prin această criză. La fel, Guvernul trebuie să continue reformele destinate îmbunătățirii mediului de afaceri pentru a asigura o creștere economică robustă și incluzivă”, a menționat Președinta Maia Sandu.

Foto: Președinție

img22000695

img22000695

img22000695

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!