ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Poliției de Frontieră

07:42 | 01.02.2022 Categorie: Comunicate

Situația la frontieră, în ultimele 24 de ore (31 ianuarie - 1 februarie 2022)

Chişinău, 1 feb. /MOLDPRES/. În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 18 458 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de intrare în Republica Moldova - 9 895 traversări persoane. Totodată, din numărul total s-au înregistrat 9 659 treceri la frontiera moldo-română, 4 985 treceri la frontiera cu Ucraina și 3 814 treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi:

PTF Leușeni – 4 513 traversări persoane;

PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 3 814 traversări persoane;

PTF Sculeni – 2 260 traversări persoane;

PTF comun Criva - 1 230 traversări persoane;

PTF Giurgiulești-Galați – 1 163 traversări persoane;

La trecerea frontierei de stat, pe sensul de intrare în Republica Moldova, au fost completate 692 de fișe epidemiologice individuale. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Numărul de traversări al mijloacelor de transport a fost de 6 327 treceri, dintre care 4 087 traversări prin punctele de trecere a frontierei moldo-române și alte 2 240 treceri la hotar cu Ucraina.

Pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

- 16 încălcări privind regimul punctelor de trecere a frontierei;

- trei documente de călătorie falsificate;

- doi cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;

- trei încălcări a regulilor de folosire a vinietei și de exploatare a vehiculelor;

- un caz de trafic ilegal de bunuri;

- două persoane și un mijloc de transport, identificate cu consemn național;

- 11 persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76' al CC al RM).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 216 apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

NOTĂ: Poliția de Frontieră în continuare activează la capacitate în vederea diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei de stat, dar și să respecte măsurile de protecție individuală a personalului din subordine.

Informații utile: https://border.gov.md/index.php/traversarea-frontierei-perioada-pandemiă

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!