ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Chinezii sărbătoresc intrarea în Anul Tigrului de Apă

09:43 | 01.02.2022 Categorie: Externe

Beijing, 1 feb. /MOLDPRES/. Chinezii din întreaga lume sărbătoresc astăzi intrarea în Anul Tigrului de Apă, care se va încheia pe 21 ianuarie 2023. Potrivit calendarului chinezesc, Anul Nou începe în a doua Lună Nouă de după solstițiul de iarnă, transmite digi24.ro, preluat de MOLDPRES.

Începuturile acestei forme de măsurare a timpului datează din secolul 14 î.Hr, iar legenda îl desemnează ca inventator, în anul 2637 î.Hr., pe împăratul Huangdi. Calendarul se bazează pe observaţii astronomice exacte ale fazelor Lunii.

Conform calendarului chinez, Anul Tigrului a mai fost în 1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010. Următorul An al Tigrului de Apă va fi în 2034.

Cina reuniunii, cea mai importantă masă a anului, are loc în seara zilei în care vechiul an se încheie. Cel mai important fel de mâncare este colţunaşul. Familia va rămâne până târziu şi va aştepta Anul Nou. Miezul nopţii este marcat de sute de focuri de artificii.

În prima zi a Noului An, oamenii se îmbracă cu haine noi, fac vizite rudelor şi prietenilor sau primesc invitaţi. Ei îşi adresează reciproc urarea „Xin Nian Hao! (La Mulţi Ani!). După aceea, oaspeţii sunt invitaţi să mănânce bomboane, fructe şi ceai.

Anul Nou chinezesc se celebrează printr-o suită de sărbători, foarte importantă fiind „Sărbătoarea Primăverii” - o zi de mulţumire şi recunoştinţă pentru lucrurile bune primite în anul care s-a încheiat. Perioada de manifestări cuprinde diverse activităţi şi tradiţii specifice pentru fiecare zi, care variază între regiuni, şi se încheie cu „Sărbătoarea Lampioanelor”.

Foto: cnn.com

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!