ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cererile de cazier contravențional vor putea fi depuse și achitate prin intermediul terminalelor de plată

11:31 | 01.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 1 feb. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a informat că a fost solicitată posibilitatea depunerii cererii pentru toate tipurile de cazier contravențional prin intermediul terminalelor de plată, cu asigurarea posibilității completării de către cetățeni a câmpurilor obligatorii precum numărul de înmatriculare a unității de transport, cantitatea plăcilor de înmatriculare pierdute/sustrase, perioada pentru certificatele cu privire la accidentele rutiere, transmite MOLDPRES.

Potrivit ministerului, urmare a colaborării Serviciului Tehnologii Informaționale al MAI cu o companie care gestionează o rețea de terminale multifuncționale de plată, începând cu data de 28 ianuarie 2022, este posibilă atât depunerea automatizată a cererii, cât şi achitarea acesteia în toate terminalele de plată din Republica Moldova. „Astfel, cetățenii vor putea beneficia de serviciile publice prestate de către Ministerul Afacerilor Interne mai rapid și mai ușor”, conform sursei citate.

Anterior, cetățenii erau nevoiți să meargă la sediul Serviciului Tehnologii Informaționale al MAI sau la Inspectoratele de Poliție raionale pentru a depune o cerere în scris, la care se anexa bonul de plată, și să se apropie următoarea zi pentru ridicarea certificatului solicitat.

Foto: MAI

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!