ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În trei ani, Ucraina își va suplimenta efectivul armatei cu 100 000 de oameni

12:56 | 01.02.2022 Categorie: Externe

Kiev, 1 feb. /MOLDPRES/. Șeful statului ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat astăzi în parlamentul de la Kiev, că țara sa îşi va suplimenta efectivele forţelor armate cu 100.000 de oameni pe o perioadă de trei ani, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Președintele ucrainean a salutat sprijinul diplomatic şi militar pentru ţara sa, ''cel mai important începând din 2014'', în contextul temerilor legate de un potenţial atac armat rus asupra Ucrainei.

Zelenski a mai subliniat că „sprijinul diplomatic pentru Ucraina este cel mai important şi mai necondiţionat începând din 2014 şi el continuă. Asistenţa militară şi tehnică pentru Ucraina este cea mai importantă, cea mai preţioasă şi continuă să sosească”.

Președintele a menţionat că economia Ucrainei este în curs de stabilizare şi le-a cerut parlamentarilor să rămână uniţi şi să nu propage panică despre ameninţarea unei ofensive militare ruse.

Rusia a concentrat aproximativ 100.000 de militari în apropierea frontierei sale cu Ucraina şi şi-a intensificat exerciţiile militare, ceea ce a provocat în Occident îngrijorări privind o potenţială invazie rusă în ţara vecină.

SUA şi NATO au respins recent solicitările cheie ale Moscovei, cum ar fi oprirea extinderii Alianţei Nord-Atlantice şi o revenire la desfăşurările sale militare la frontierele din 1997, dând asigurări în acelaşi timp că vor să discute serios cu Rusia despre temerile sale privind securitatea.

Foto: bbc.com

img22000710

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!