ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe școli din Republica Moldova vor fi conectate în februarie la internet de mare viteză

12:53 | 01.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 1 feb. /MOLDPRES/. Primele 30 de școli din ţara noastră, ce vor fi conectate la internet de mare viteză în cadrul inițiativei “Internet Gigabit pentru școala ta”, au fost selectate. Instituțiile vor avea acces gratuit la internet oferit de o companie de profil, începând cu februarie curent, transmite MOLDPRES.

Școlile au fost selectate în cadrul unui concurs lansat în decembrie 2021 de Centrul Național de Inovații Digitale în Educație și compania StarNet, sub egida Ministerului Educației și Cercetării, în parteneriat cu Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) și Suedia.

În acelaşi timp, este evaluată posibilitatea tehnică de conectare pentru alte 20 de instituții de învățământ participante la concurs.

Școlile beneficiare de internet sunt din localități urbane din regiunile de nord, centru și sud ale țării. De acces la internet de mare viteză vor beneficia în total peste 18 mii de elevi.

Proiectul “Internet Gigabit pentru școala ta” a fost lansat în decembrie 2021 și este o continuare a Memorandumului de Înțelegere „Susținerea conectivității și utilizarea tehnologiilor digitale în educație” semnat de Ministerul Educației și Cercetării, Proiectul Competitivității (succedat ulterior de Proiectul Tehnologiile Viitorului), finanțat de USAID și Suedia, și de operatorii de servicii internet din țară.

Foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!