ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Soluții de creștere a siguranței rutiere au fost examinate la o întrunire interministerială

13:42 | 01.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 1 feb. /MOLDPRES/. Reprezentanți ai Ministerelor Afacerilor Interne (MAI), Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale (MIDR) și Administraţiei de Stat a Drumurilor (ASD) au avut astăzi o întrunire online, în cadrul căreia au discutat despre elaborarea mecanismului decizional privind alocarea resurselor financiare pentru siguranța rutieră în anul 2022, transmite MOLDPRES.

Participanţii la ședință au abordat și subiectul identificării sectoarelor cu risc înalt de accidente rutiere, „Punct negru”, cu examinarea posibilității alocării mijloacelor financiare pentru eliminarea acestora.

Pentru creșterea siguranței în trafic vor fi instalate indicatoare rutiere „Punct negru” care indică că în zona respectivă în ultimii cinci ani au avut loc cel puțin cinci accidente grave soldate cu minim cinci victime, însoțite de indicatoare de restricție cu limitarea vitezei de deplasare. Va fi elaborată o hartă interactivă a segmentelor cu risc înalt de accidente rutiere pe 73 de sectoare, inclusiv în locurile identificate pe parcursul anului 2021. Vor fi implementate proiecte-pilot de creștere a siguranței rutiere pe drumurile naționale unde au fost identificate sectoarele cele mai grave de producere a accidentelor rutiere. 

Conform programului privind repartizarea mijloacelor fondului rutier pentru drumurile publice naționale pe anul 2022, la compartimentul lucrări pentru asigurarea securității circulației rutiere (marcaj rutier, parapet metalic, înlocuirea și reparația indicatoarelor rutiere etc.) sunt prevăzute 71,700 mii de lei.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!