ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria Chișinău a avut o primă rundă de discuții pe marginea Strategiei de dezvoltare a orașului

14:40 | 01.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 1 feb. /MOLDPRES/. Primăria capitalei a lansat o rundă de discuții pe marginea proiectului Strategiei de dezvoltare socio-economică și spațială durabilă a municipiului Chișinău, transmite MOLDPRES.

Viceprimarii municipiului, pretorii de sector, șefii direcțiilor Consiliului Municipal Chișinău au participat ieri la prezentarea Strategiei de dezvoltare a municipiului Chișinău și au purtat discuții pe marginea viziunii și priorităților de dezvoltare a orașului, precum și asupra proiectelor concrete de acțiune cu experții din cadrul Asociației „Masterʼs Plan" din Federația Rusă, care au elaborat documentul sus menționat.

În cadrul ședinței, responsabilii municipali s-au pronunțat asupra domeniilor relevante ale activității lor, ceea ce va contribui la îmbunătățirea documentului prezentat de specialiștii din Federația Rusă, care au elaborat proiectul.

Potrivit informațiilor prezentate de municipalitate, alături de experții din Federația Rusă au lucrat la elaborarea Strategiei și reprezentanții Direcției Arhitectură a Consiliului Municipal Chișinău.

Strategia de dezvoltare a capitalei stabilește viziunea, direcțiile de dezvoltare și indicatorii pentru elaborarea proiectelor primordiale dezvoltării orașului, inclusiv a Planului urbanistic general.

Planul urbanistic general pentru Chișinău este unul dintre instrumentele principale de planificare urbană, prin care cele mai importante prevederi ale Strategiei de dezvoltare și a altor strategii sectoriale, precum și obiectivele de dezvoltare durabilă ale Agendei 2030 vor fi puse în aplicare.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!